Early contractor involvement

Zou het niet mooi zijn als er een samenwerkingsconcept zou bestaan waarbij het beste van partijen wordt ingebracht? Waar meer grip is op de oplossing, meer grip op de prijsvorming en hierdoor een grotere budgetzekerheid?

Samenwerkingsconcept

Zou het niet mooi zijn als er een samenwerkingsconcept zou bestaan waar het beste van partijen wordt ingebracht? Waar meer grip is op de oplossing, meer grip op de prijsvorming en hierdoor een grotere budgetzekerheid? Een samenwerkingsvorm waar de belangrijkste risico’s geïntegreerd worden in het ontwerp en het contract aangepast wordt aan de omstandigheden. Een samenwerking waarin de contractbeheersing efficiënter en effectiever verloopt, zonder intensief wijzigen van het beheer.

Het betrekken van een aannemer in het bouwteamverband is een bestaand model om het design uit te werken en om zijn deskundigheid aan te tonen. In dit model bestaat echter geen zekerheid dat harde overeengekomen contractuele middelen ook echt kunnen worden uitgevoerd. Met andere woorden, bij problemen zijn er onvoldoende handvatten om deze het hoofd te bieden.

Vernieuwd bouwteammodel

Voor u heeft Aratis het bestaande bouwteammodel verbeterd, doorontwikkeld en concrete oplossingen bedacht voor de traditionele bezwaren. Met dit model kunnen partijen een krachtig standpunt innemen om hun project te laten slagen. Het vernieuwde bouwteammodel kan afhankelijk van de omstandigheden leiden tot verschillende bouworganisatiemodellen en contractvormen (UAV-2012, UAV-GC, alliantie) voor de realisatie. Aratis zet met het vernieuwde bouwteam een belangrijke stap in een verbeterde samenwerking tussen opdrachtgever en opdrachtnemer.

Wat kunt u van ons verwachten:

  • Afwegingskader om rechtvaardiging te bepalen

  • Een inkoopstrategie waarmee de ’beste’ partner wordt verkregen

  • Een contractbeheersstrategie waarmee het samenwerkingsverband wordt doorgezet in de uitvoering

  • Deskundige professionals die het beste uit partijen halen tijdens het hele proces van aanbesteding tot oplevering

Gerelateerde projecten en experts bij deze service

Rotterdams Havengebied Warmtetracé

Warmtetracé Vondelingenwarmte Port of Rotterdam Tussen Shell en Hoogvliet worden warmteleidingen aangelegd. Shell, Warmtebedrijf Rotterdam en Havenbedrijf Rotterdam slaan de handen ineen voor de realisatie van [...]

Michiel Goosens

Michiel is een ervaren project- en contract manager met een aantoonbare ervaring in de infra- en maritieme sector. Hij is bedreven in projectmanagement, contractmanagement, operationeel management, contractonderhandeling, conflictoplossing en inkoopprocessen. Zijn drive is om [...]

Menno Wouda

Als senior contractmanager heeft Menno de adviserende rol bij uitdagende contractvraagstukken en die lost hij met veel plezier op. Van concept tot en met detail, werkend vanuit kwaliteit, kosten en risico’s, vindt hij de [...]

Wilt u met ons praten over samenwerking?

Of u nu als opdrachtgever een complex vraagstuk wilt bespreken of als professional toe bent aan een serieuze verandering? Neem dan contact met ons op voor een nadere kennismaking en een kop koffie!

Neem contact op